Zelena kava – cijena, službena stranica, gdje kupiti, izvorne, mišljenja

Trenutno toliko govoriti o zelenoj kavi, koja je nehotice postavlja pitanje: što je, zapravo, zelena kava se razlikuje od Black, ako je to doista tako korisno za nas i vjerujem li informacije da je on promiče gubitak težine? Idemo nositi.

Prvo, malo povijesti

Poznato je da kulture uzgoja kave za više od 800 godina. Postoje mnoge legende povezane s otkrićem kave, ali ćemo se usredotočiti na neke zanimljive činjenice o ovom proizvodu.

U Europi, kava se pojavila u vrijeme vladavine Aleksej Mihailoviča i djelovao kao panaceja za mnoge bolesti, uključujući i migrene. Međutim, običaj pijenja kave napitak povezana s imenom Petra I. Prema povjesničarima, on je prisilno napojeni „gorak pomije” svog suda.

Katarina Velika pili kavu dnevno, međutim, bio je toliko jak da je oko 400 g kave bilo je dovoljno za 4 šalice. Catherine je također izumio withvoobrazil pročišćavati za čišćenje lica i tijela. Da bi to, ona je pomiješana kave sa sapunom i vodom.

U početku, međutim, kava u divljini raste u Etiopiji. Nakon otkrića kava bobica je korišten kao tonik isključivo sirovo. Malo kasnije u Jemenu od zrelu sušene pulpe ploda počela pripremati takozvani „bijeli Jemenski kavu.” A tek u XII stoljeću iz sirovih zrna su počeli pripremati piće (u našem sirove kave ispada), pa čak i stoljećima kasnije počeo da se osuši, pečena i samljeti ih i prah i napunite vrućom vodom, dodajući začine (uglavnom đumbir i cimeta) i mlijeko.

Zelena kava i njegove karakteristike

Zelena kava je kava koja nije bila izložena termičkoj obradi, tj žitarice nisu prženi (kao i za upoznavanje s nama crnu kavu) i ostavi boju mat masline. Zrna te pomoću posebnog obradu se ekstrahira iz slatke pulpe voća (bobica) stabla kave.

Izgled i miris zelene kave podsjeća na leće. Zelena zrna kave nemaju tako bogatu aromu, kao Black. Kada varenje tlo grah zelena kava pretvara piće smeđe boje s opor gorak okus.

‘H2> Koristan sastav i korištenje sirove kave

Green kava ima složeni kemijski sastav. On sadrži tanine (uključujući taninski), purine alkaloidi (npr kofein i teofilin), alkaloidi trigonelline, eterična ulja, organskih kiselina (uključujući klorogenska kiselina), vitamine, minerale, vlakna, L-karnitin, biljna ulja, monosaharide, polisaharidni pektin, amino kiseline, itd.

Ovaj jedinstveni sastav zelene kave odgovorno je za njegovu sposobnost da:

 • za poboljšanje ukupne ton tijela,
 • poboljšati moždanu aktivnost,
 • potiču fizičku aktivnost,
 • utješno djelovati na živčani sustav
 • za poboljšanje stanja dišnog sustava,
 • za smanjenje razine šećera u krvi
 • regulirati metabolizam
 • za poboljšanje probave,
 • očistiti tijelo od toksina i teških metala.

Osim toga, zelena zrna kave uspješno se koriste u medicini i kozmetika. Ulje na temelju njih se koristi za liječenje opekotina, kako bi se uklonili ožiljke i strije, bore celulita, poboljšati, stimulirati rast i vratiti sjaj na kosu, za njegu osjetljive, suhe i dehidrirane kože, a također i kako bi se spriječilo pojavu bora.

Zelena kava kao sredstvo za mršavljenje

Prije nekoliko godina znanstvenici iz SAD-a je pokazalo da je grah nepečeni zelena kava ima veliki sadržaj klorogenih kiseline, imaju sposobnost da reguliraju razinu šećera u krvi, au pečenog graha količina ove tvari je smanjena mnogo puta. I dok se smanjuje sadržaj šećera u tijelu početi raditi procese koji pridonose masnoće spaljivanja. Osim toga, zelena zrna kave sadrži pristojan iznos od kroma, neodoljiv osjećaj gladi i želju za slatkim. To je razlog zašto zelena kava je sada tako široko oglašavane kao sredstvo za mršavljenje. No, u obliku u kojem je, na primjer, u ljekarnama, njegov učinak je upitan, jer dodataka koji sadrže zeleni ekstrakt zrna kave u vrlo približnom broju i uz dodatak raznih pomoćnih tvari.

Moguće štete zelena kava

U pravilu, samo zloupotreba zelene kave mogu nastati:

 • glavobolje,
 • gastrointestinalnih poremećaja,
 • razdražljivost,
 • nesanica.

Ne preporuča se piti više od 2 šalice sirove kave na dan.

Ako ga napustiti u načelu, ljudi s takvim bolestima kao što su:

 • hipertenzija,
 • glaukom,
 • osteoporoza,
 • gastritis i peptički ulkus u akutnoj fazi.

Zelena kava je kontraindicirana za trudnice i dojilje i djecu do 14 godina.

D
About Dunja Vinković 310 Articles
Dunja Vinković? Quinn je 35-godišnja suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja ima nesretnu naviku udarati ljude oko sebe. Ona je energična i svijetla, ali i vrlo nasilna i pomalo sebična. Njezina prva žrtva bio je njezin pokojni suprug, Larry Oliver Mullins, kojeg je ubila jer je znao da je tajna. 2018. ubila je prijateljicu Hayden. Ona je Hrvatica. Diplomirala je pravo. Fizički, Dunja je u prilično dobrom stanju. Ona je prosječne visine s kokosom, crnom kosom i zelenim očima. Ona ima ogrebotine na obrazu od tuljanja s Hayden Georgia Rose prije nego što ju je ubio .. Odrasla je u susjedstvu više klase. Njezin je otac otišao kad je bila mlada, ostavivši je s majkom, koja je bila ovisnica. Trenutno je sama. Njezin je most nedavno bio romantičan s Larryjem Oliverom Mullinsom, koji je bio 11 godina stariji od nje. Larry je umro 2019. godine. Papiri su izvijestili o uzroku smrti: 'ubijeni - ugušeni' Dunjina najbolja prijateljica je suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja se zove Finley Warren. Oni su nerazdvojni. Također se druži s odvjetničkom tvrtkom Trevor Robson. Oni uživaju u opuštanju zajedno.